Heb je de tijd om smaakvolle vissoep te bereiden? Gebruik dan dit basisrecept om zo snel mogelijk aan de slag te gaan! Het recept van Herman den Bijker wordt gebruikt om aan te geven hoe de basis van deze vissoep precies zal zijn. Volgens Herman den Bijker is bouillabaisse de populairste vissoep en vanuit zijn fascinatie voor deze soep is dit heerlijke recept voor acht personen tot stand gekomen. De voorbereiding en bereiding van deze soep kost best even wat tijd. Gebruik de tijd en concentratie die deze soep verdient.

Lees meer |

Het recept van Franse vissoep verschilt van kok tot kok. De soep wordt in Frankrijk bouillabaisse genoemd en wordt voornamelijk in het Zuid Franse Marseille gegeten. Vissoep kun je het hele jaar eigenlijk wel eten! Eet hem op de warme zomerdag of koude winteravond als voorafje, lunchgerecht of tussendoor. Bouillabaisse is een soort vissoep, maar mag je absoluut één van de populairste varianten noemen. De smaak van vissoep wordt bepaald door de vis, kruiden en groenten die gebruikt wordt. In Frankrijk lijkt iedereen de vissoep op een andere manier te bereiden, voor ons Hollanders is daar geen touw aan vast te knopen. Ben je een echte liefhebber van vissoep? Dan heb je waarschijnlijk ook je eigen voorkeuren of zelfs een eigen variant. Vissoep kun je bereiden met de vis die er voor handen is, meer kun je absoluut niet met vette vis bereiden. Het past gewoonweg niet in bouillabaisse thuis en je bereikt er niet de juiste smaak en textuur mee. Via Vissoep.org kun je het basisrecept van vissoep vinden en variaties op deze soep.

Lees meer |

Bouillabaisse of vissoep is een relatief bewerkelijke soep om zomaar klaar te maken. Het kan gelukkig een stuk eenvoudiger en onder andere visbouillon helpt bij het sneller bereiden van deze heerlijke vissoep. Volg de bereidingswijze stap voor stap op om tot het eindresultaat te komen. De combinatie van verschillende ingrediënten geeft deze soep een heerlijke smaak en doet direct aan zon, zee en vakantie denken. De vissoep is echter ook zeer geschikt om in de winter te eten! De soep is vrij vullend, maar kun je zowel als voorgerecht als lunchgerecht nuttigen. In dit recept wordt er onder andere courgette, venkel en sambal gebruikt om de soep iets pittiger te maken. De romige smaak van deze soep komt tot stand door de toevoeging van crème fraîche en combineert goed met de kabeljauwfilet die in dit recept gebruikt wordt. Vissoep kost vaak heel wat tijd om te bereiden. In de meeste gevallen moet je bijna twee uur de tijd nemen om een complete vissoep te bereiden. Wist je dat dit ook in een kwartiertje kan? Koop de juiste ingrediënten en ga direct van start!

Lees meer |

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders