Vissoep op eenvoudige wijze

Bouillabaisse of vissoep is een relatief bewerkelijke soep om zomaar klaar te maken. Het kan gelukkig een stuk eenvoudiger en onder andere visbouillon helpt bij het sneller bereiden van deze heerlijke vissoep. Volg de bereidingswijze stap voor stap op om tot het eindresultaat te komen. De combinatie van verschillende ingrediënten geeft deze soep een heerlijke smaak en doet direct aan zon, zee en vakantie denken. De vissoep is echter ook zeer geschikt om in de winter te eten! De soep is vrij vullend, maar kun je zowel als voorgerecht als lunchgerecht nuttigen. In dit recept wordt er onder andere courgette, venkel en sambal gebruikt om de soep iets pittiger te maken. De romige smaak van deze soep komt tot stand door de toevoeging van crème fraîche en combineert goed met de kabeljauwfilet die in dit recept gebruikt wordt. Vissoep kost vaak heel wat tijd om te bereiden. In de meeste gevallen moet je bijna twee uur de tijd nemen om een complete vissoep te bereiden. Wist je dat dit ook in een kwartiertje kan? Koop de juiste ingrediënten en ga direct van start!

vissoep.org

Ingrediënten

 • 500 ml visbouillon
 • 500 gram tomatensaus
 • 500 gram kabeljauwfilet
 • 2 courgettes
 • 1 venkel
 • 5 eetlepels crème fraîche
 • Basilicumblaadjes
 • Sambal naar smaak
 • Peper en zout

Bereidingswijze

 1. Schenk de tomatensaus samen met de bouillon in een grote soeppan. Laat het geheel voor ongeveer drie minuten koken.
 2. Was de courgette en snijd deze in plakjes.
 3. Snijd reepjes van de venkel
 4. Voeg de courgette en venkel toe aan de vissoep en laat deze ingrediënten voor ongeveer twee minuten meegaren.
 5. 500 gram kabeljauwfilet mag in gelijke stukken worden gesneden. Ongeveer 5 centimeter per stukje is de juiste maat.
 6. Werp de stukken kabeljauwfilet en laat de stukken voor ongeveer 2 minuten meegaren.
 7. Roeren moet je niet doen! De kabeljauwfilet zal op dit moment direct uit elkaar vallen en bij het opdienen van de soep wil je dat de stukjes vis nog steeds heel zijn.
 8. Voeg de basilicum toe aan de soep, maar laat dit niet te lang koken. De blaadjes moeten nog steeds een beetje knapperig zijn en de kruidige smaak behouden.
 9. De soep mag op smaak worden gebracht met een klein beetje peper en zout. Proef de soep als je denkt dat de juiste smaak is bereikt. Is de smaak nog steeds een beetje flauw? Voeg dan nog meer peper en zout toe.
 10. Voor het serveren van de soep mag er een klein beetje soep en crème fraîche aan de soep worden toegevoegd.
 11. Proef goed of de soep nu op smaak is en roer het geheel nog steeds niet!
 12. Bij het opdienen van de soep mag je nogmaals een schepje crème fraîche toevoegen.

Uiteraard kun je na het opdienen alsnog peper en zout toevoegen. Afhankelijk van het soort tomatensaus of de sambal die je gebruikt zal de vissoep niet altijd direct op smaak zijn. Voeg extra smaakmakers toe om tot de juiste smaak te komen (sambal, kruiden of zout).

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders