Vissoep

Het recept van Franse vissoep verschilt van kok tot kok. De soep wordt in Frankrijk bouillabaisse genoemd en wordt voornamelijk in het Zuid Franse Marseille gegeten. Vissoep kun je het hele jaar eigenlijk wel eten! Eet hem op de warme zomerdag of koude winteravond als voorafje, lunchgerecht of tussendoor. Bouillabaisse is een soort vissoep, maar mag je absoluut één van de populairste varianten noemen. De smaak van vissoep wordt bepaald door de vis, kruiden en groenten die gebruikt wordt. In Frankrijk lijkt iedereen de vissoep op een andere manier te bereiden, voor ons Hollanders is daar geen touw aan vast te knopen. Ben je een echte liefhebber van vissoep? Dan heb je waarschijnlijk ook je eigen voorkeuren of zelfs een eigen variant. Vissoep kun je bereiden met de vis die er voor handen is, meer kun je absoluut niet met vette vis bereiden. Het past gewoonweg niet in bouillabaisse thuis en je bereikt er niet de juiste smaak en textuur mee. Via Vissoep.org kun je het basisrecept van vissoep vinden en variaties op deze soep.

vissoep.org

Voedingswaarde per 100 gram vissoep

  • 40 kcal
  • 2 gram eiwit
  • 2 gram koolhydraten
  • 3 gram vet

De hoeveelheid eiwit is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid vis die er in de vissoep gebruikt wordt. Kies voor een vissoep met voldoende vis, in de meeste gevallen zal de hoeveelheid eiwit een stuk hoger uitvallen dan in deze verdeling te zien is.

Vissoep koken

Vis is het belangrijkste ingrediënt van vissoep, het is belangrijk om de juiste mix samen te stellen voor het creëren van een smaakvolle vissoep. Makreel of andere vette vis is zoals eerder genoemd niet ideaal om aan vissoep toe te voegen. Gebruik ongeveer twee kilo vis, twee liter water, 100 ml witte wijn en een bosje basilicum om de bouillon te bereiden. Visbouillon is de basis van een goede vissoep. Neem de tijd om de bouillon op smaak te brengen, de overige ingrediënten zullen slechts een aanvulling zijn op de smaakvolle bouillon. Nog meer vis en een variatie van verschillende groenten wordt later aan het recept toegevoegd.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders